SK Eernegem richt volgend seizoen een B-ploeg in vierde provinciale op!
30.03.24

SK Eernegem maakt er geen geheim van het met de eerste ploeg mikt op promotie naar tweede provinciale. De club wil zijn talenten echter ook speelkansen bieden op een waardig niveau en ze via een springplank in vierde provinciale binnen afzienbare tijd de stap naar het A-elftal laten zetten.

“De kogel is door de kerk”, vertelt sportief manager Glenn Plovie. “Geen beloftenteam, maar we bieden een instroom via vierde provinciale aan. Een berekend risico, want er is een markt voor en we voelen dat het initiatief bijval kent. Het neemt niet weg dat drie extra spelers welkom zijn, want op dit ogenblik liggen vijftien jongens onder contract. Davey Rossel had er zin in om als T1 met deze groep aan de slag te gaan en donderdagavond rondden we alles af. Het zou zonde zijn om tijdens het debuutseizoen al te hoge verwachtingen te koesteren. Amusement en publieke interesse worden belangrijk. Keep it simple.”

“De tijd voor een nieuwe uitdaging leek me rijp”

Davey Rossel

nieuwe T1, nu nog T2 bij FC Veldegem

Bij FC Veldegem vind je straks geen Rossels meer. Gilles stopt als voetballer, T2 en broer Davey neemt afscheid. “Kader mijn beslissing niet in een afrekening met FC Veldegem”, zegt Davey Rossel. “Ik blijf het jammer vinden dat dit seizoen mijn kandidatuur als T1 niet in overweging genomen werd, maar dat was niet de enige reden waarom ik zwichtte voor de lokroep van SK Eernegem. Ik neem er al de U11-ploeg met mijn zoon voor mijn rekening, het veld ligt op twee minuten van onze deur en de tijd voor een nieuwe uitdaging leek me rijp. De deal was al even rond, maar we wachtten bewust tot alles in kannen en kruiken was. Ik lanceer direct een oproep om een paar jongens, liefst met ervaring, over de streep te halen.”

Onze sponsors …

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer