Voorzitter Franky Krenski: “De uitdaging voor 2024 is eenvoudig : De promotie naar 2e provinciale is een must met het oog op de verdere uitbouw van de vereniging.
04.01.24

Met 39 op 48 als tussentijds rapport in 3B en als numero uno samen met SV Loppem –zij het na de extra 1-2 winst in Kanegem en dus met een match meer op de teller- behoort SKE tot het leger van de Warmste Clubs. SK omarmt zijn supporters, medewerkers, spelers en staf met liefde en bezieling en kruidt alles met een vleugje sportieve, kleurrijke Nieuwjaarsvoornemens.
 

Derde seizoen : het zuiveringswerk is af

Franky Krenski maakt de werking in Eernegem al zeven jaar mee. Zijn derde seizoen verloopt volgens een nagenoeg perfect parcours. “SKE is gezond en onafhankelijk. Nooit borrelde de intentie in me op om boss te worden maar het zit in mijn bloed om initiatief te nemen. Met het verleden maakten we tabula rasa en ik voel me niet te goed om als kantinehouder in te springen. De komst van Jan Strobbe, ex-jeugdvoorzitter van KM Torhout, betekende een welkom steuntje in de rug. Hij werd mijn compagnon de route en met een paar mensen zetten we de club structureel klaar voor wat volgt.”

Sportief verantwoordelijke Glenn Plovie als joker

Meteen had het duo door dat er een sportieve manager ontbrak. “Origineel haalden we Glenn als keeperstrainer over de streep vanuit Bredene maar na enkele weken hadden we zijn expertise op veel andere vlakken door. Hij is een alleskunner en –kenner, een correcte kerel. Onze samenwerking mondde in een geslaagd huwelijk uit. Hij kent iedereen, iedereen kent Glenn en zijn hart ligt hier. Voor ons blijft hij onze beste transfer, iemand die de juiste versterking binnen onze muren aanbrengt.”

De heenronde : een  vol succes

“Vorig jaar finishten we als negende.  Op de offday tegen Ruddervoorde na, samen met de punten die tegen Zerkegem en Pittem niet in de korf belandden, lijkt ons offensief een zegetocht. Ik wil niet voorbarig klinken maar zowel Jan als ik, de drijvende krachten, mikken hoger.”

Vrouwenvoetbal boomt in Eernegem !

De dameswerking van SK kreeg een regelrechte boost. Dat geldt zowel voor de provinciale vrouwenteams als voor de meisjesploegen.  “Op een blauwe maandag klopte een stel jonge meiden die zich van Ladies Oudenburg afscheurden, aan met de vraag of we geen veldje ter beschikking konden stellen. Het had iets van een cartoon en met plezier gingen we de uitdaging aan. Nu voetballen er  bijna negentig dames en meisjes met een apart bestuur. Over de schouder kijken we mee als supporter”, vervolgden Franky Krenski en Jan Strobbe.

De ambitie van SKE is simpel, de toekomst ook

“Wat mij betreft, is de klim naar tweede provinciale een must. Onze infrastructuur is top, we doen er alles aan om onze kernspelers vast te klemmen en het feit dat onze sportieve staf zijn jawoord gaf voor het volgende seizoen, schiep direct stabiliteit. We beschikken over alle middelen om onze missie te voltooien. De geel-blauwe boom kreeg verse knoppen die tot ranke takken uit kunnen groeien”, aldus onze voorzitter.
 

Onze sponsors …

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer